Használt.Ingatlan.Hu

Ingatlan hírek

 • Szigeti veszedelmek – Zacher leckéi szülőknek

  Szigeti veszedelmek – Zacher leckéi szülőknek

  2017. 08. 10. 07:07

  Az ismert toxikológus óva intett a töménytelen tömény fogyasztásától.

 • A félrevezetett ingatlanpiac - miért van szakadék a hirdetési árak és a valós árak között?

  A félrevezetett ingatlanpiac - miért van szakadék a hirdetési árak és a valós árak között?

  2017. 06. 06. 10:24

  Belekerültünk egy ördögi körbe: az ingatlan-eladók a hirdetési oldalak által kommunikált irreális hirdetési árakból indulnak ki, melyek ezáltal egyre magasabbá és magasabbá válnak. Pedig az átlagárak akkor sem mondanak sokat egy adott ingatlan értékéről, ha az eladási árakból képződnek. A helyzetre van megoldás, csak bízni kellene a valódi szakértőkben.

 • Egyre nagyobb a választék a VII., VIII. és IX. kerület ingatlanpiacán

  Egyre nagyobb a választék a VII., VIII. és IX. kerület ingatlanpiacán

  2017. 03. 15. 15:07

  Sok a túlárazott lakás, így egyre bővül a kínálat és nő az alku mértéke a VII., VIII. és IX. kerület ingatlanpiacán. Mindez összefügg azzal, hogy a vevők egyre körültekintőbben választanak, és nem csapnak már le az első kínálkozó lehetőségre.

 • Mit kapunk most a budapesti ingatlanpiacon 15 millió forintért?

  Mit kapunk most a budapesti ingatlanpiacon 15 millió forintért?

  2017. 03. 07. 19:43

  Habár a korábbi 10 milliós lélektani határ mára 15 millió forintra kúszott, ezért az összegért is meglehetősen nehéz elfogadható állapotú lakáshoz jutni a budapesti ingatlanpiacon. Néhány romos, kertes ház, felújítandó lakótelepi lakás és még rosszabb állapotú belvárosi garzon, vagy nagyobb számban belső udvaros, osztatlan közös tulajdonú ingatlan fér bele a kategóriába.

 • Összefog az ingatlan- és hitelközvetítői piac két nagy szereplője

  Összefog az ingatlan- és hitelközvetítői piac két nagy szereplője

  2016. 02. 09. 18:36

  Januárban az ingatlan- és a pénzügyi-közvetítői piac két élvonalbeli szereplője stratégiai együttműködési megállapodást írt alá. Ebből az alkalomból beszélgettünk a Balla Ingatlan és a Stonehenge Bankház tulajdonosaival, Balla Ákossal (BÁ), valamint Jászberényi Péterrel (JP) és Müller Jánossal (MJ).

 • Már tavaly megállt az ingatlanárak emelkedése

  Már tavaly megállt az ingatlanárak emelkedése

  2016. 02. 04. 09:07

  Budapest ingatlanpiaca a nagy nyertese a tavalyi évi fellendülésnek. Nemcsak a forgalom nőtt meredeken, de az árak is elérték a válság kitörésekor jellemző szintet, ráadásul a harmadik negyedévben országosan jelentkező árcsökkenés sem érintette. Az év vége azonban a Balla Ingatlanirodák szerint itt is változást hozott, míg a 2016-os évet már a 10+10 millió forintos CSOK határozhatja meg.

 • A befektetők uralják a pesti belváros ingatlanpiacát

  A befektetők uralják a pesti belváros ingatlanpiacát

  2015. 10. 13. 14:50

  Már hónapok óta az ingatlanpiac egyre lendületesebb felíveléséről számolnak be a budapesti kerületek ingatlanközvetítői.

 • Fordulópont az albérleti piacon is? Ősszel megállhat a bérleti díjak emelkedése

  Fordulópont az albérleti piacon is? Ősszel megállhat a bérleti díjak emelkedése

  2015. 08. 17. 17:06

  Az elmúlt hónapokban forró téma lett a lakásbérleti díjak rendkívül meredek növekedési üteme, ami igen érzékenyen érintette a bérlakásban élőket. A drágulást több tényező is folyamatosan táplálta, azonban a szakértő szerint ősszel lelassulhat, sőt akár meg is szakadhat az eddigi áremelkedési dinamika.

 • Megállhat az áremelkedés a lakáspiacon

  Megállhat az áremelkedés a lakáspiacon

  2015. 08. 11. 16:39

  Stagnáló lakásárakra lehet számítani a következő egy évben, miután az ingatlankínálat várható bővülése visszafogja az eddigi gyors áremelkedést. Előreláthatólag ősztől az albérleti piacon is véget ér a drágulás, ugyanis egyre kevesebben tudják megfizetni az egekbe szökött tarifákat. Így a bérbeadóknak azzal kell szembesülniük, hogy vagy olcsóbban adják ki ingatlanjukat, vagy tartják a magas díjat, de akkor sokat áll majd üresen a bérlemény.

 • Fordulóponthoz érkezett az ingatlanpiac

  Fordulóponthoz érkezett az ingatlanpiac

  2015. 08. 03. 18:00

  Miközben a KSH első negyedéves számai még kifejezetten biztató képet mutatnak a hazai ingatlanpiacról, addig valójában éppen most értünk el a fordulóponthoz.

 • Mindent visznek, ami panel - Észak-Pest ingatlanpiaca

  Mindent visznek, ami panel - Észak-Pest ingatlanpiaca

  2015. 04. 07. 13:53

  Sok a panellakás a IV. és XV. kerületben, de úgy tűnik a kereslet is erőteljes. Ahogy egész Budapesten jellemző volt a leginkább a paneleket érintő forgalomnövekedés és áremelkedés az elmúlt hónapokban, úgy a két észak-pesti kerületben is pontosan ugyanezt tapasztalták az ingatlanközvetítők. És úgy tűnik, hogy a folyamat nem áll meg, bár a devizahitelek rendezése és a CSOK miatt most óvatosabbak lettek a jóslatok.

 • Itt az új lakástámogatás (CSOK)

  Itt az új lakástámogatás (CSOK)

  2015. 03. 11. 12:33

  Végre megjelent az a rendelet, amely alapján július 1-től használt ingatlanra is igénybe vehető a lakásépítési támogatás. Lássuk a részletes feltételeket.

 • Lendületes emelkedésben a lakásárak - negyedéves ingatlanpiaci elemzés

  Lendületes emelkedésben a lakásárak - negyedéves ingatlanpiaci elemzés

  2015. 02. 03. 13:31

  Töretlenül emelkedtek a használt lakások árai és a piaci forgalom a KSH napokban megjelent harmadik negyedéves adatai szerint. Ezek a számok teljes mértékben egybecsengenek a Balla Ingatlanirodák piaci tapasztalataival. Ahogy az ingatlanközvetítők folyamatosan javuló piaci helyzetről tettek említést az elmúlt hónapokban, úgy most a statisztikai adatok is arra világítottak rá, hogy felfelé ívelő pályán mozog a hazai ingatlanpiac.

 • Egyre keresettebbek a panel lakások

  Egyre keresettebbek a panel lakások

  2015. 01. 09. 10:16

  Érezhetően nőtt a panellakásba befektetők száma az elmúlt egy év során – mondta a Napi Gazdaságnak Nagy Csaba, a Balla Ingatlanirodák dél-budai régiójának vezetője.

 • Idén robbanhat az ingatlanpiac

  Idén robbanhat az ingatlanpiac

  2015. 01. 06. 08:12

  Idén is folytatódhat a pozitív trend az ingatlanfejlesztések terén. Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal elnöke szerint a jelentős növekedéshez elengedhetetlen egy radikális kormányzati intézkedés – amelyre reményeik szerint idén sor kerülhet.

 • Még a belbudai ingatlanpiacot is elérte a fellendülés

  Még a belbudai ingatlanpiacot is elérte a fellendülés

  2014. 12. 16. 12:50

  Még a belbudai ingatlanpiacot is elérte a fellendülés Miközben a budapesti ingatlanpiacon elsősorban a panelek és az olcsóbb téglaépítésű lakások iránt élénkült meg a kereslet, kérdés, hogy miként jelentkezik a mostani felívelő szakasz egy más jellegű ingatlanpiac, Belbuda esetében. Megkérdeztünk erről egy helyi ingatlanközvetítőt.

 • Friss adatok a budai lakásárak változásairól - ez a helyzet Óbudán és Újbudán!

  Friss adatok a budai lakásárak változásairól - ez a helyzet Óbudán és Újbudán!

  2014. 12. 08. 13:17

  Sorozatot közlünk a budai ingatlanár-fejleményekről. A Balla Ingatlanirodák vezetői elsőként a III. és a XI. kerületet vették górcső alá.

 • Egyre gyorsul a lakásárak emelkedése. De meddig?

  Egyre gyorsul a lakásárak emelkedése. De meddig?

  2014. 11. 03. 17:29

  Miközben továbbra sem beszélhetünk a hazai ingatlanpiac talpra állásáról, vannak biztató és akár meglepőnek is nevezhető fejlemények. Ilyen például a lakásárak emelkedése, ami elsősorban az eladóknak jó hír. A Balla Ingatlanirodák ingatlanpiaci helyzetjelentése szerint ráadásul a III. negyedévben meredekebb emelkedésbe kezdtek az árak, és magasabb árszínvonallal kell számolni a következő negyedévben is.

 • Szocpol, nyílászárócsere, kazáncsere, háztartási nagygép csere

  Szocpol, nyílászárócsere, kazáncsere, háztartási nagygép csere

  2014. 10. 28. 16:49

  A lakásvásárláshoz kapcsolódó támogatások nem csak a vásárlóknak fontosak, ez mozgatja az egész ingatlanpiacot...

 • Mennyire töri meg jövőre a lakáshitelezést az MNB szigora?

  Mennyire töri meg jövőre a lakáshitelezést az MNB szigora?

  2014. 09. 29. 16:45

  2014 elején végre azt érezhettük a hitelezésben, hogy mintha vége lenne végre a válságnak, az otthonteremtő kölcsönnek köszönhetően az emberek hitelfelvételi kedve érezhetően megnőtt. Jövő év elejétől azonban az MNB rendelettel korlátozza a hitelfelvételt. Mekkora változást hoz ez? Mennyire veti vissza a lakáshitelezést?

 • Mi történik most az árakkal az ingatlanpiacon?

  Mi történik most az árakkal az ingatlanpiacon?

  2014. 08. 31. 15:59

  Miközben néhány ingatlanpiaci szereplő részéről időnként azt hallani, hogy már megindult Magyarországon az ingatlanárak emelkedése, addig a valóság egész más képet mutat. A Balla Ingatlanirodák ezért a valós ingatlanpiaci helyzet bemutatásával szeretné segíteni a lakásvásárlókat és – eladókat.

 • Devizahitelek: így kapod vissza az árfolyamrést

  Devizahitelek: így kapod vissza az árfolyamrést

  2014. 07. 30. 11:01

  Az MNB közzétette, hogyan kell a bankoknak kiszámítani az árfolyamrés alkalmazása miatt a devizahiteleseknek visszafizetendő összeget. A számítás lényege, hogy az alkalmazott árfolyam és a középárfolyam között megfizetett különbözet az adósságot folyamatosan csökkenti. Mindez azt jelenti, hogy nem csak az árfolyam különbséget, hanem ezen összeget kamatostul kapják vissza a devizahitelesek.

 • Az adósmentő csomag nem biztos hogy segít – most kellene lépnie, akinek lakáshitele van?

  Az adósmentő csomag nem biztos hogy segít – most kellene lépnie, akinek lakáshitele van?

  2014. 07. 21. 16:13

  Az alkotmánybíróság döntése alapján mind az egyoldalú kamatemelések, mind pedig a devizahiteleknél tisztességtelen az árfolyamrés alkalmazása. A szakértő szerint viszont az adósok tévedésben vannak, ha azt hiszik, hogy a törvény hatására sokkal könnyebb lesz a helyzetük. És talán jobb lenne, ha még időben megállapodnának a bankkal.

 • Most adjam el a lakásomat, vagy várjak még vele? De meddig?

  Most adjam el a lakásomat, vagy várjak még vele? De meddig?

  2014. 07. 21. 16:02

  Megvizsgáltuk az ingatlanpiaci helyzetet az eladók és a vevők szempontjából is. Kíváncsiak voltunk arra, hogy számíthatunk-e most már emelkedő ingatlanárakra, valamint arra is, hogy a vevőknek érdemes-e megkockáztatni egy lakásvásárlást, és ha igen, hol?

 • Kellemes meglepetés: szép összeg járhat vissza a devizahiteleseknek

  Kellemes meglepetés: szép összeg járhat vissza a devizahiteleseknek

  2014. 06. 26. 13:09

  Több számítás is készült az elmúlt napokban a devizahiteleseknek visszajáró összegről, a Pénzcentrum azonban talán az eddigi legrészletesebb kalkulációval lepte meg olvasóit. S ha a lap jól végezte dolgát, akkor örülhetnek a devizahitelesek, mert a Kúria jogegységi döntését alapul vevő törvénytervezet szerint szép kerek összeg landolhat az úgynevezett átlagos hitelfelvevő számláján.

 • Devizahitel: ezért döntött így a Kúria

  Devizahitel: ezért döntött így a Kúria

  2014. 06. 23. 22:07

  A Kúria közzétette honlapján a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződések egyes rendelkezéseinek a tisztességtelensége tárgyában hozott jogegységi határozatának indoklását.

 • Döntött a Kúria: tisztességtelen az árfolyamrés!

  Döntött a Kúria: tisztességtelen az árfolyamrés!

  2014. 06. 16. 13:20

  Megszületett a döntés, amelyre minden devizahiteles várt: az árfolyamrés tiszességtelen.

 • Így varázsolja kertjét gyerekbaráttá

  Így varázsolja kertjét gyerekbaráttá

  2014. 06. 11. 16:00

  Mutatunk néhány egyszerű ötletet, amivel a kertből igazi gyerekparadicsomot varázsolhat.

 • A dugók nyara jön Budapesten

  A dugók nyara jön Budapesten

  2014. 06. 10. 06:30

  A Könyves Kálmán körúton még az eddiginél is nehezebb lesz autózni. Több mint 8 kilométer utat túrnak fel a következő hetekben, a legokosabb, ha otthon hagyja a kocsit, aki csak teheti.

 • Milyen ingatlanokra van ma kereslet?

  Milyen ingatlanokra van ma kereslet?

  2014. 06. 08. 15:10

  Jelenleg - illetve továbbra is - a kisebb értékű, megfizethető ingatlanokat keresik a magyar piacon, mely a 8-12 milliós társasházi lakások piacán jelent aktív mozgást, és a kertvárosok esetében a 18-22 milliós értéksávban van kereslet.

 • Hogyan hirdessük meg az ingatlanunkat?

  Hogyan hirdessük meg az ingatlanunkat?

  2014. 06. 08. 15:08

  Ha követjük az ingatlanhirdetések „evolúcióját”, akkor egy alig több mint 10 éves időtávon hatalmas változást, és komoly minőségi fejlődést tapasztalhatunk.

 • Tudja Ön, hogy ki lakik a lakásában?

  Tudja Ön, hogy ki lakik a lakásában?

  2014. 06. 05. 16:10

  Változott a lakcímbejelentésre vonatkozó jogszabály. Az új előírások szerint lakásvásárláskor már a szerződésben kiköthetik a felek, hogy a régi háztulajdonosnak igazolnia kell, hányan vannak az adott címre bejelentve. De lakásvásárlás után az új tulajdonos is bárkit kijelenthet a házból, az eljárást a jegyzőnél kell kezdeményeznie. Mindez már illetékesmentes - mondta el az InfoRádiónak Lohrmann Eszter, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának főosztályvezető-helyettese.

 • Ingatlanpiac: nagy változások előtt

  Ingatlanpiac: nagy változások előtt

  2014. 06. 04. 11:04

  Hatalmas változások előtt áll a magyarországi ingatlanpiac. Miközben úgy tűnik, a válság elvonulta kezdi éreztetni - pozitív - hatásait, a Magyar Nemzeti Bank nemrég napvilágot látott tervei javíthatnak és ronthatnak - egyszerre - a hitelezési kedven és képességeken.

 • Rácuppantak az oroszok a magyar ingatlanokra

  Rácuppantak az oroszok a magyar ingatlanokra

  2014. 06. 02. 13:24

  Tavaly 1365 külföldi állampolgár kapott összesen 1267 ingatlan tulajdonjogának megszerzésére engedélyt Magyarországon. A legtöbb vásárló orosz.

 • Ódzkodnak a társasházak a felújítástól

  Ódzkodnak a társasházak a felújítástól

  2014. 05. 30. 12:40

  Hat európai ország, köztük Magyarország vesz részt egy olyan uniós projektben, melyben megpróbálják felmérni, miért nem újítanak fel több társasházat a lakóközösségek. Az „Energiahatékonyság közösen” nevű projektet itthon az Energiaklub koordinálja.

 • A felújítás az igazi rezsicsökkentés

  A felújítás az igazi rezsicsökkentés

  2014. 05. 27. 17:00

  A többlakásos épületekben a legalacsonyabb az energetikai korszerűsítési hajlandóság annak ellenére, hogy a teljes körű felújításukkal megtakarítható energiamennyiség elérheti a 40-50 százalékot - közölte az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ kedden.

 • Több lakást adtak el bedőlt hitel miatt

  Több lakást adtak el bedőlt hitel miatt

  2014. 05. 27. 09:17

  Az első negyedévben a jelzáloggal, 90 napon túli tartozással terhelt 118 595 lakóingatlanból 4783-at jelöltek ki a bankok kényszerértékesítésre és ezekből 2148 kelt el, az értékesített lakóingatlanok száma jelentősen emelkedett az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn a honlapján.

 • Hamarosan Bluetooth segítségével nyithatjuk ki ajtóinkat

  Hamarosan Bluetooth segítségével nyithatjuk ki ajtóinkat

  2014. 05. 23. 09:18

  Lakásunk ajtaját esténként és amikor nem vagyunk otthon be szoktuk zárni, legalábbis hazánkban ez a szokás, ám amikor hazaérkezünk egy-egy vásárlás után, akkor bosszankodhatunk, hogy elő kell keresni a kulcsot és egy szabad kézzel kinyitni a zárat.

 • Szőnyegválasztás a legkisebbeknek

  Szőnyegválasztás a legkisebbeknek

  2014. 05. 20. 13:58

  Amikor babát vár a család, talán az egyik legfontosabb dolgunk, hogy otthonunkat felkészítsük az új családtag érkezésére. Sarkalatos pont lehet, hogy milyen szőnyeget választunk a gyerekszobába illetve abba a helyiségbe, ahol a baba vélhetően a legtöbbet fog kúszni-mászni, jönni-menni. Ehhez próbálunk egy kis segítséget nyújtani.

 • Windowsból irányíthatjuk a villánykörtét

  Windowsból irányíthatjuk a villánykörtét

  2014. 05. 16. 14:29

  Elsőként a Google tört be a nappaliba a központi fűtéshez vezérlőket gyártó Nest felvásárlásával, és most a Microsoft is ugyanezt teszi. Igaz, nem felvásárlással, hanem csak egy partneri szerződéssel: június 1-től megjelennek a Microsoft márkaboltjaiban az Insteon népszerű eszközei, számos egyedi funkcióval, amelyek csak Windows Phone 8 okostelefonokon és Windows 8.1-es tableteken, laptopokon lesznek elérhetők.

 • Etikai kódexet készít az ingatlanszakma

  Etikai kódexet készít az ingatlanszakma

  2014. 05. 12. 09:19

  A szakma presztízsének növelése érdekében etikai kódexet állítanának össze a magyar ingatlanpiac szereplői, amiről szándéknyilatkozatot írt alá a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetségének (MIOSZ) kezdeményezésére nyolc jelentősebb ingatlanpiaci szereplő - közölte a szövetség honlapján.

 • Kifelé a gödörből: 51 százalékkal több új lakás épült

  Kifelé a gödörből: 51 százalékkal több új lakás épült

  2014. 05. 05. 11:31

  Úgy tűnik, végre elmozdul a mélypontról a lakásépítés, de még mindig siralmasak a számok. A KSH legfrissebb adatai szerint 2014 első három hónapjában 1692 új lakás épült, ami 51 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 1654 volt, ez 20 százalékos növekedést jelent a 2013. január–márciusi adatokhoz képest. Az újlakás-építésen belül emelkedett a vállalkozások által épített és az értékesítésre szánt lakások aránya. Növekedett a többszintes, többlakásos épületek és a kisebb alapterületű lakások hányada.

 • Az omladozó falat is érdemes megnézni

  Az omladozó falat is érdemes megnézni

  2014. 04. 28. 06:00

  100 éves budapesti házak nyitották meg kapujukat az érdeklődők előtt. Közös tánccal, balkon-szépségversennyel, rögtönzött koncertekkel.

 • A 200 négyzetméter alatti irodák pörögnek Budapesten

  A 200 négyzetméter alatti irodák pörögnek Budapesten

  2014. 04. 17. 11:25

  Jelentősen nőtt tavaly a kis alapterületű iránti kereslet a budapesti irodapiacon, a tranzakciók felét ezek tették ki.

 • Szín és forma találkozása

  Szín és forma találkozása

  2014. 04. 10. 11:10

  Otthonunk egyedisége nem csak a személyes tárgyakban keresendő, hiszen tudatunk a formákhoz egyúttal színt is társít, így a lakás vagy a ház külleme alapvetően meghatározza, miként őrizzük meg azt az emlékezetünkben.

 • Első fecskék kontra első gólyák: az örök verseny

  Első fecskék kontra első gólyák: az örök verseny

  2014. 04. 02. 08:54

  Megérkeztek a baranyai tavaszba az első fecskék és gólyák, utóbbiból a teljes populáció háromnegyede megjött már.

 • Tegyünk a sötét lakás ellen!

  Tegyünk a sötét lakás ellen!

  2014. 03. 26. 09:35

  Vigyünk egészséges, természetes fényt a lakás sötét zugaiba is! A lakásban a fénynek nagyon fontos szerepe van. Ezt talán senkinek nem kell magyarázni, de azért azt is meg kell említeni, hogy a mesterséges fény távolról sem annyira jó, mint a természetes. Sok esetben mégis a lámpák mellett döntünk, pedig amennyiben van rá lehetőség, akkor inkább a nap erejét kellene a lehető legjobban kihasználni.

 • Tavaszi nagytakarítás kezdődik a fővárosban

  Tavaszi nagytakarítás kezdődik a fővárosban

  2014. 03. 08. 09:45

  Hidakat, aluljárókat tisztítanak meg, kimossák a kukákat és több százezer virágot is ültetnek Budapesten.

 • 4 légtisztító csodanövény a lakásban

  4 légtisztító csodanövény a lakásban

  2014. 03. 06. 09:37

  Ezek a növények amellett, hogy új színt visznek otthonodba, még a levegő szennyezőanyag-tartalmát is képesek csökkenteni! Akár régi, akár új a lakásod, számos egészségtelen és láthatatlan toxin telepedhet meg benne. Ezek az egészségre káros kémiai vegyületek a falfestékekből, a szőnyegekből vagy a tisztítószerekből is származhatnak. A lakásban leggyakrabban fellelhető egészségtelen vegyület többek között a formaldehid, a benzol vagy a trikoloretilén. Ezek nem csupán mérgezők, de rákkeltők is, és bőrrel érintkezve súlyos túlérzékenységet okozhatnak. Szerencsére a zöld növények természetes módon tisztítják meg a levegőt a légszennyező anyagoktól, és miközben oxigént termelnek, megkötik a káros gázokat. A most következőkben bemutatjuk a leghatékonyabbakat, és eláruljuk, hogyan érdemes gondozni őket!

 • Utcai lámpák helyett világító növények onthatják a fényt

  Utcai lámpák helyett világító növények onthatják a fényt

  2014. 03. 04. 12:30

  Az emberi elme sajátossága az új folyamatos keresése. És a kényszer. Energiaínséges világunkban természetes, hogy újabb és újabb források után kutatnak a szakemberek. Egy tudós ember, Alex Krichevsky, az innovációval foglalkozó vállalat, az Amerikai Egyesült Államokban működő Bioglow alapítója merőben másként gondolkozik. Szerinte a világ energiafelhasználásnak nyolc százalékát lehetne kiváltani világító növények munkára fogásával.

 • Csurig van a Balaton

  Csurig van a Balaton

  2014. 02. 25. 18:06

  Megteltek a  vízelvezető árkok Balatonfenyvesen kedden. A magyar tenger 15 centiméterrel magasabb, mint a szabályozási szint.

 • Hazaérkezett az első gólya - Itt a tavasz?

  Hazaérkezett az első gólya - Itt a tavasz?

  2014. 02. 20. 08:58

  Pár napja visszatért kis hazánkba, pontosabban Somogysámsonba az első gólya. A hosszúlábú madárka nem is tudja, milyen jót tett ezzel velünk, hiszen sok más emberhez hasonlóan már alig bírjuk kivárni, hogy végre elérkezzen a tavasz. A gólya reméljük valóban magával hozta a jó időt.

 • Nem közlekedik a 2-es metró egy szakaszon

  Nem közlekedik a 2-es metró egy szakaszon

  2014. 02. 11. 15:24

  Műszaki hiba miatt nem közlekednek a 2-es metró vonalán a szerelvények az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ kedd délután a Facebook oldalán. Mint írták, a forgalmat váltóhiba akadályozza. A hajnali órákban ugyanezen a szakaszon meghibásodott egy szerelvény, amelyet ki kellett vontatni az alagútból. (forrás: hirado.hu)

 • Villámgyorsan változik az ónosesőhelyzet

  Villámgyorsan változik az ónosesőhelyzet

  2014. 02. 06. 08:48

  Az ország keleti részében és Pest megye egyes járásaiban van már csak riasztás az ónos eső miatt. A helyzet folyamatosan változik. Pest megye két újabb járására adtak ki citromsárga riasztást ónos eső miatt, így most a megyében a dabasi, a ráckevei, nagykátai, gödöllői, aszódi, dunakeszi, szobi és váci járásban jelent veszélyt az ónos eső.

 • Mi lesz a devizahitelesekkel?

  Mi lesz a devizahitelesekkel?

  2014. 02. 04. 15:27

  A Kúria múlt év végén született döntésével nem a pereskedő lakáshitelesek oldalára állt, amikor kimondta, hogy nem ütköznek törvénybe a devizahiteles szerződések, a bankok joggal követelik a nekik járó pénzt. A politika erre üzengetéssel reagált. A devizahitelesek problémája azonban ettől még nem oldódott meg. Maradt a kérdés: mit lehet tenni a devizahitelesek problémájával?

 • Ezek a leghasznosabb szobanövények!

  Ezek a leghasznosabb szobanövények!

  2014. 02. 04. 09:22

  Semmi sem olyan pihentető, mint egy séta az erdőben, vagy a látványa egy virágzó rétnek. De mi a helyzet télen? Vajon a szobanövények is tudnak ránk ilyen pozitív hatással lenni? Vizsgáljuk meg alaposan milyen hatással vannak a munkánkra a szobanövények! Vannak olyan alkalmazottak, akik több időt töltenek a munkahelyükön, mint a saját otthonukban. Ezek az emberek életük nagy részét szürke irodákban töltik úgy, hogy csak az erkélyen, vagy a folyosón, esetleg az esti gyors bevásárláskor pillantanak rá néhány másodpercre ezekre a zöld élőlényekre. Pedig a zöld szín nemcsak pszichikailag nyugtat meg minket, hanem pihentető hatással is van ránk!

 • Életveszélyes a balatoni jég

  Életveszélyes a balatoni jég

  2014. 01. 30. 18:02

  A partközelben, a sekélyebb vizek felett, illetve kisebb öblökben elkezdődött a jegesedés a tavon, de ott is csak 2-3 centiméter vastag a jég.

 • ÁNTSZ: Hogyan vigyázzunk egészségünkre nagy hidegben?

  ÁNTSZ: Hogyan vigyázzunk egészségünkre nagy hidegben?

  2014. 01. 27. 11:07

  ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala közleményben figyelmeztet a hideg elleni szükséges intézkedésekre: A hőmérséklet változása, illetve a tartós hideg jelentősen megterheli a szervezetet. A hideg negatív hatásait megelőzhető megfelelő öltözködéssel, meleg ételek és italok fogyasztásával. Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez – ezek már a kihűlés vagy a fagyás előjelei! Előzze meg a további lehűlést testmozgással, vagy menjen belső térbe melegedni.

 • I love panel: a Főtáv megkereste Budapest legtakarékosabb panelépületeit

  I love panel: a Főtáv megkereste Budapest legtakarékosabb panelépületeit

  2014. 01. 24. 10:57

  A FŐTÁV Zrt. 2013 őszén hirdetett pályázatot olyan budapesti távfűtéses panelépületek számára, melyek az energiahatékonysági szempontokat figyelembe véve tudatosan törekedtek a fogyasztásuk csökkentésére számos korszerűsítő beruházás végrehajtásával. A pályázat a lakhatási költségek három meghatározó eleme alapján hasonlította össze az épületeket a 2006. és 2012. év fogyasztásai alapján. A vizsgálatban az épület közös hőfelhasználását, vízfelhasználását és áramfelhasználását vették figyelembe. A szigorú követelményeket támasztó felhívásra beérkezett 13 nevezés közül a szakmai zsűri három nyertest hirdetett.

 • Mihez kezdjünk a gyerekkel esős délutánokon?

  Mihez kezdjünk a gyerekkel esős délutánokon?

  2014. 01. 21. 12:29

  "Anyu, nézhetem a tévét?" - ez a gyerekek leggyakoribb kérdése, ha a rossz idő miatt beszorulnak a négy fal közé. És sajnos a kérdésre az "elgyötört" szülők gyakran bizony igenlő választ adnak. Íme hát 10 tipp az apróságok lefoglalására, szórakoztatására, ha kénytelenek vagyunk otthon maradni velük.

 • Új év, új otthon- ráadásul fillérekből!

  Új év, új otthon- ráadásul fillérekből!

  2014. 01. 20. 10:05

  A zord téli időben tedd barátságosabbá az otthonodat! Néhány függöny segítségével vidámságot csalhatsz lakásodba. Gondolkoztál már azon, hogy milyen trükköket vetsz majd be a felhőkkel szemben, amikor hetekig nem bújik elő a nap? A külvilág hideg hangulatát kizárhatod, otthonodat pedig meleggé varázsolhatod, ha megtalálod a számodra legmegfelelőbb függönyt. Tippjeink segítségével és egy kis befektetéssel kényelmes téli lakosztállyá változtathatod szobáidat.

 • Milyen legyen a levegő a gyerekszobában?

  Milyen legyen a levegő a gyerekszobában?

  2014. 01. 16. 10:03

  A tél beköszöntével az idő hűvösebbre fordul, a nappalok rövidebbek, így több időt töltünk a lakásban, négy fal között. A légúti és allergiás megbetegedések szempontjából fontos, hogy a szobalevegő minősége megfelelő legyen. A belső levegő minőségét több tényező, így a hőmérséklet, páratartalom, füstmentesség, illetve égéstermékekkel, allergénekkel való telítettség is befolyásolja.

 • Mit hoz az idei év az ingatlanpiacon? Jó befektetés lesz a lakás?

  Mit hoz az idei év az ingatlanpiacon? Jó befektetés lesz a lakás?

  2014. 01. 14. 07:06

  A tavalyi évben tíz százalék körül mértékben mérséklődött a forgalom a lakóingatlan piacon, ami az árak további csökkenését eredményezte. Ugyanakkor az elemzők már arról beszélnek, hogy vonzóbb befektetés lett a lakáskiadás, mint a bankbetét. Ennek fényében mit hoz az idei év?

 • Környezettudatos praktikák a "téli" időszakra

  Környezettudatos praktikák a "téli" időszakra

  2014. 01. 12. 13:11

  Igaz, jelenleg nem éppen téli az időjárás, de azért a naposabb évszakokhoz képest ilyenkor többször szorulunk a négy fal közé. Ökoanyu segítségével összegyűjtöttünk néhány egyszerű és nagyon praktikus ötletet, amelyekkel könnyebben átvészelhetjük ezt az időszakot.

 • 15 percet spórolunk a 4-es metróval

  15 percet spórolunk a 4-es metróval

  2014. 01. 10. 07:00

  Átszervezni készül a felszíni közlekedés járatait a Budapesti Közlekedési Központ a 4-es metró tavaszi átadása miatt. Azt mondják, számos vonalon kiváltja majd a metró a felszín feletti járatokat. Egyes vonalakat összevonnának, másokat meghosszabbítanának. A 7-es busz marad, csak ritkábban jár majd, megszűnik viszont a 7E, és a 107E jelű járat. A BKK azt mondja, olyan átalakítást akarnak, ami a 4-es metró használatára ösztönöz. Azt ígérik, a Kelenföld-Keleti pályaudvar táv 15-18 percbe telik majd.

 • Szmogriadó Budapesten

  Szmogriadó Budapesten

  2014. 01. 05. 06:50

  Elrendelték a tájékoztatási fokozatot.

 • Megint elérkezett az olcsó hitelek kora

  Megint elérkezett az olcsó hitelek kora

  2013. 12. 20. 07:23

  Ki gondolta volna, hogy mindössze pár év telik el, és a legendás, de mára elátkozottá vált svájci frank alapú hiteleknél is olcsóbban fogunk pénzhez jutni a bankoktól.

 • Nem csak a téglaépítésű lakásokat keresik Dél-Budán

  Nem csak a téglaépítésű lakásokat keresik Dél-Budán

  2013. 12. 20. 07:16

  Még mindig a 45-60 négyzetméteres lakás a favorit a dél-budai ingatlanpiacon, de nem kizárólag a téglaépítésű-gázfűtésest keresik a vevők az idei év végén.

 • Elővigyázatossággal a lakástűz ellen

  Elővigyázatossággal a lakástűz ellen

  2013. 12. 09. 16:02

  Szomorú statisztika, hogy az ünnepek időszakában, megemelkedik a lakástüzek száma. Ezek azonban néhány egyszerű szabály betartásával megelőzhetők. Megkezdődött az adventi időszak. A hagyományoknak megfelelően ilyenkor sokan gyertyát gyújtanak, felkészülve a karácsonyra. Az ebből adódó lakástüzekhez évente 20-30 alkalommal riasztják a tűzoltókat.

 • Akár 20 százalékkal növelheti otthonunk fűtési igényét a túl magas beltéri páratartalom

  Akár 20 százalékkal növelheti otthonunk fűtési igényét a túl magas beltéri páratartalom

  2013. 12. 05. 08:28

  A párásodásért sok esetben a helytelen szellőztetés és a túl magas beltéri páratartalom a felelősek, amelyek az egészségügyi kockázatokon túl a pénztárcánkat sem kímélik.

 • A Facebook-panel

  A Facebook-panel

  2013. 12. 02. 09:12

  Összesen 394 lakásból álló lakónegyedet építtet Mark Zuckerberg a dolgozóinak. A beruházás „Anton Menlo Apartments” néven fut. Négy oldalról egy-egy utca által közrefogott, tagolt épületegyüttest képzeljünk el mintegy 60 000 m2-es alapterületen. A 120 millió dolláros komplexum a Facebook és az észak-kaliforniai illetőségű magántulajdonban lévő ingatlan befektető cég, a St. Anton Partners közös beruházása. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra a pénzügyi megállapodás részleteit, a Facebook részarányát sem az összes kivitelezési költségből.

 • Adventi Ünnep 2013 a Bazilikánál

  Adventi Ünnep 2013 a Bazilikánál

  2013. 11. 29. 08:58

  Advent első vasárnapjától újévig vásári forgataggal, korcsolyapályával, színes programokkal, jótékonysági akciókkal és a Bazilika homlokzatán életre keltett karácsonyi motívumokkal várja a közönséget az Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvénysorozat.

 • Ma nyit a Városligeti Műjégpálya

  Ma nyit a Városligeti Műjégpálya

  2013. 11. 28. 08:56

  November 28-án csütörtökön 16 órakor megnyitja kapuit a Városligeti Műjégpálya - tudatta az intézmény honlapján. A tájékoztatás szerint a szolgáltatások árai nem változtak, de az idei szezontól a 6 év alatti gyermekek ingyenesen látogathatják a pályát. Korszerű, kártyás beléptető rendszer működik majd, a belépőkártyákkal szekrényes öltöző igénybevételére is lehetőség nyílik. (forrás: stop.hu)

 • A belvárosi aranyháromszög lakásárai nem emelkedtek

  A belvárosi aranyháromszög lakásárai nem emelkedtek

  2013. 11. 26. 09:35

  De még mindig meghaladják a kerületi átlagot. Három, a szórakoztatóipar által felkapott budapesti terület - a Liszt Ferenc tér, a Kazinczy utca, valamint a Ráday utca - lakásárai is csökkentek a válság előttiekhez képest, de még mindig meghaladják a kerületi átlagot.

 • Stílusos kandallók

  Stílusos kandallók

  2013. 11. 22. 10:53

  Ahogy mi emberek sokfélék vagyunk, úgy a lakásunk és a kandallóink is különbözőek lehetnek. De egy valamiben biztos hasonlóak vagyunk, ezekben a hideg napokban biztosan mindegyikünk szívesen olvasgatna és beszélgetne a ropogó tűz mellett.

 • Mérgező szobanövények a lakásban

  Mérgező szobanövények a lakásban

  2013. 11. 21. 07:59

  Nagyon vigyázz az alábbi növényekkel, különösen akkor, ha kisgyereket nevelsz. Általában csak némi bosszúságot okoz, ha a cica megrágcsálja a szobanövények leveleit, azonban ennél komolyabb baj is lehet. Sokan nem gondolnak rá, de bizony előfordulhat az is, hogy az imádott szobanövény mérgező. Különösen kisgyermekes családokban ajánlatos a mérgező szobanövényeket a gyerek számára elérhetetlen helyre száműzni.

 • Védjük meg otthonunkat

  Védjük meg otthonunkat

  2013. 11. 19. 07:53

  Gyakran egy életen át tartó kemény munkával dolgozunk meg javainkért: lakásunkért, személygépkocsinkért és megtakarított pénzünkért.

 • A metró kulisszatitkai

  A metró kulisszatitkai

  2013. 11. 17. 18:20

  Az M2-es és az M3-as metróvonal évente 30 ezer család áramfogyasztását használja fel. Az Energia Magazin munkatársának beszámolója, aki a külvilágtól elzárt, föld alatti termekben nézte meg a metró áramellátását.

 • Csillagászati összeg a csődbe ment plázáért

  Csillagászati összeg a csődbe ment plázáért

  2013. 11. 15. 07:36

  Harmincötmilliárd forintért hirdették meg eladásra a KÖKI Terminált.

 • Az októberi ingatlanpiac

  Az októberi ingatlanpiac

  2013. 11. 11. 14:21

  Az idei legerősebbnek számító szeptemberi hónapot követően némi visszaesést mutatott az ingatlanpiac a 7663 darabos adás-vételi darabszámmal, de így is a második legnagyobb érték lett. Tavaly az első 10 hónapban 82 ezer tranzakció zajlott a piacon, idén kb. 71 ezer. A különbséget a tavalyi év első hónapjait jellemző végtörlesztés pörgette fel. Egy közel hasonló november és egy szezonálisan, jellemzően gyenge december esetén az idei összes tranzakció darabszáma 84-86 ezer körül alakulhat majd. Nincs jelentősebb elmozdulás a keresletben. Októberben a Keresletindex 71 pontot mutat, ami bár az idei legalacsonyabb érték, de járt már itt többször is az index és az idei maximum is 76 volt eddig áprilisban.

 • Még mindig az utcát fűtjük

  Még mindig az utcát fűtjük

  2013. 11. 11. 10:11

  Egyre kevesebb lakás és családi ház épül, azonban nem mindegy, milyen anyagokból – és főleg milyen hőszigetelést alkalmaznak a kivitelezés során. Házaink az utcát fűtik, ám utólagos hőszigeteléssel nem csak a rezsi csökkenne, hanem mérséklődne a magyar gázimport is.

 • Defibrillátorokat telepítettek a metróállomásokra

  Defibrillátorokat telepítettek a metróállomásokra

  2013. 11. 05. 21:36

  A 2-es és 3-as metró minden állomására defibrillátorokat telepített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV.

 • Áremelkedés az ingatlanpiacon

  Áremelkedés az ingatlanpiacon

  2013. 11. 05. 07:07

  Jövőre tényleg beindul az áremelkedés az ingatlanpiacon?

 • Ma kiderül, épülnek-e még lakások

  Ma kiderül, épülnek-e még lakások

  2013. 11. 04. 08:59

  A Központi Statisztikai Hivatal ma közli a lakásépítés első háromnegyedévi teljesítményét.

 • Így ne gyújtsa fel a temetőt vagy a lakását

  Így ne gyújtsa fel a temetőt vagy a lakását

  2013. 10. 31. 08:58

  A tűzesetek megelőzése érdekében a gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmezteti a lakosságot a Mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

 • Nagyot bukhatunk a gáztűzhellyel

  Nagyot bukhatunk a gáztűzhellyel

  2013. 10. 28. 10:03

  A készülék árán felül több mint százezerbe is kerülhet egy gáztűzhely beszereltetése, ha minden szabálynak meg akarunk felelni, ehhez képest a villanytűzhelyhez csak áramcsatlakozó kell – írja a hvg.hu.

 • Már csak szerdán jár este a 2-es metró

  Már csak szerdán jár este a 2-es metró

  2013. 10. 21. 17:38

  Szerda kivételével hét közben egyik este sem jár 8 óra után a 2-es metró, a hétvégén pedig ismét buszokkal pótolják az Alstom Metropolis szerelvényeket.

 • Miért kell rendszeresen szelőztetni a lakásokat?

  Miért kell rendszeresen szelőztetni a lakásokat?

  2013. 10. 21. 08:05

  A rendszeres lakás szellőztetés azért fontos, mert a helyiségek légterében lévő szennyezőanyagok ilyenkor kerülnek eltávolításra a lakótérből, továbbá a szellőztetés biztosítja a friss levegő utánpótlást az elhasznált helyett, és megakadályozza a párásodás kialakulását.

 • Busz jön este a metró helyett

  Busz jön este a metró helyett

  2013. 10. 17. 18:46

  Csütörtök és péntek este 8 órától üzemzárásig, valamint egész hétvégén ismét pótlóbuszok szállítják az utasokat a 2-es metró teljes hosszában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

 • Budapest a legjobb Európában, a világon a második

  Budapest a legjobb Európában, a világon a második

  2013. 10. 16. 16:03

  Csak egy mexikói és egy olasz város tudta tartani a lépést a magyar fővárossal a turisztikai közönségszavazáson.

 • Ma hivatalosan is elindult a fűtési szezon

  Ma hivatalosan is elindult a fűtési szezon

  2013. 10. 15. 11:07

  Ma kezdődik a klasszikusan értelmezett fűtési szezon az országban, habár a törvény szerint a távhőszolgáltatóknak már szeptember 15-től rendelkezésre kell állniuk.

 • Lakás-automatizálás Apple okosórával?

  Lakás-automatizálás Apple okosórával?

  2013. 10. 14. 14:43

  Az okosórák várhatóan a jövő nagy dobásai lesznek, de hogy tényleg akkora népszerűségre tesznek-e szert a felhasználók körében, ahogy azt manapság az elemzők és a piaci szereplők várják, az egyelőre rejtély. Az okosórák között a piaci siker tekintetében a legnagyobb esélye az Apple iWatch néven emlegetett termékének lehet, amely jelentősen eltér majd a Samsung Galaxy Gear és a Qualcomm Toq névre hallgató megoldásaitól.

 • Ellenőrzés: a lakások többsége nincs biztonságban

  Ellenőrzés: a lakások többsége nincs biztonságban

  2013. 10. 14. 11:38

  A belügyminiszter új rendelete arra kötelezi a kéményseprőket, hogy az éves kéményvizsgálatok során a szén-monoxid-érzékelők működését is ellenőrizzék.

 • Sűrűbben jár a szentendrei HÉV

  Sűrűbben jár a szentendrei HÉV

  2013. 10. 11. 10:13

  Reggel és este két új járat, napközben hosszabb szerelvények lesznek.

 • Amit a fűtési szezon elején tudnod kell

  Amit a fűtési szezon elején tudnod kell

  2013. 10. 10. 14:21

  A fűtési szezon kezdetén nem árt néhány szót ejteni a lakás ideális hőmérsékletéről, a megfelelő páratartalomról. Nincs egyértelmű álláspont arra nézve, hogy pontosan milyen hőmérséklet és páratartalom mellett legmagasabb a komfortérzetünk, és legalacsonyabb az egészségre káros hatások kockázata. A vezérfonal az egyéni érzékenység lehet, vagyis mindenki a saját igényeihez mérten alakítsa környezete levegőjét, amennyiben az korrigálásra szorul.

 • Kötelező lesz a nulla energiaigényű ház

  Kötelező lesz a nulla energiaigényű ház

  2013. 10. 09. 19:07

  Csak közel nulla energiaigényű középületre adható építési engedély 2019 első napjától, minden más épületre 2021. január 1-től kötelező ez az előírás.

 • Több napra kiesik a 2-es metró

  Több napra kiesik a 2-es metró

  2013. 10. 08. 11:14

  A több mint 40 éve szolgáló biztosítóberendezéseket cserélik a 2-es metró vonalán, ezért a BKK szerint „számos októberi napon" buszok helyettesítik majd a metrószerelvényeket.

 • Egy teljes utcában lehúzták a rolót

  Egy teljes utcában lehúzták a rolót

  2013. 10. 08. 09:05

  A napokban a Víg utcában jártam egy Menő budapesti lakás bejárásán, amiről majd később tudjátok elolvasni a cikket. A lakás tényleg szuper, de legalább ennyire érdekes volt az utca: majdnem minden üzlet bezárt a környéken. Az alapvetően szomorú jelenség tök érdekes elmúláshangulatot ad a Víg utcának, ahol nem néhány, hanem a Bérkocsi és a Déri Miksa közti szakaszon lényegében minden üzlet lehúzta a rolót: aztán úgy is maradt az egész.

 • A gyakori mosás növeli az allergének számát

  A gyakori mosás növeli az allergének számát

  2013. 10. 07. 08:08

  A téli időszakban, különösen többgyermekes családokban okoz gondot a nagy mennyiségű, frissen mosott ruha szárítása. A legfrissebb kutatások szerint a száradó ruhákból távozó pára nagymértékben növeli a lakások páratartalmát, így kedvező feltételeket biztosít a penészgomba és a poratka elszaporodásához. Mit tehetünk ellene?

 • Van, amiben a hangyák az emberre hasonlítanak

  Van, amiben a hangyák az emberre hasonlítanak

  2013. 10. 04. 08:14

  A hangyák folyamatosan megfigyelik szomszédaik lakóhelyét, ha arra várnak, mikor tudnak feljebb lépni az ingatlantulajdonosi ranglétrán - derül ki egy angol tanulmányból. A hangyák kíváncsi szomszédok, és az emberhez hasonlóan gyakran kell dönteniük, nagyobb lakásba költöznek-e, vagy maradnak, ahol vannak.

 • Ahány „ház”, annyi szokás

  Ahány „ház”, annyi szokás

  2013. 10. 03. 09:00

  Legyen szó hipermarketekről vagy plázákról, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szempontok határozzák meg a „házak" hőmérsékletét és fényviszonyait, illetve milyen mozgástere marad az ingatlankezelőnek a költségek kordában tartására. Egy biztos: a fenntarthatóság sohasem mehet a vevők komfortérzetének a rovására.

 • Meglepetés a panelekben - mind többen választják a bevált megoldást

  Meglepetés a panelekben - mind többen választják a bevált megoldást

  2013. 10. 02. 08:56

  A korábbi, leválásról szóló hírek után a távhőszolgáltatók növelni tudták ügyfeleik számát az elmúlt időszakban, ám a szektor helyzete nem rózsás, az újabb rezsicsökkentés további állami kompenzációt tesz szükségessé.

 • Életveszély a magyar lakásokban: ezt jobb, ha tudod!

  Életveszély a magyar lakásokban: ezt jobb, ha tudod!

  2013. 09. 30. 12:38

  Az ősz beálltával rengeteg magyar családhoz költözik be, nem kívánatos vendégként a penészgomba. A fertőzés a ronda, elszíneződött falakon, bútorokon túl vészhelyzetet is jelent az egész családnak. (forrás: Hírkereső)

 • Keserves idők elé néznek a budapestiek

  Keserves idők elé néznek a budapestiek

  2013. 09. 28. 06:00

  Kezdődik a nagy türelemjáték. A főváros egyik legforgalmasabb pontján két sávot már elvettek az autósoktól. És ez még csak a kezdet.

 • Ma tartják a Kutatók Éjszakáját!

  Ma tartják a Kutatók Éjszakáját!

  2013. 09. 27. 12:23

  Több mint hetven intézmény mintegy kétezer programmal várja országszerte az érdeklődőket ma a Kutatók éjszakáján.

 • Budapest a világ harmadik legbecsületesebb városa

  Budapest a világ harmadik legbecsületesebb városa

  2013. 09. 25. 12:17

  Megelőztük Londont, Madridot, sőt Berlint is.

 • 7 milliárdot kap a főváros tömegközlekedésre

  7 milliárdot kap a főváros tömegközlekedésre

  2013. 09. 24. 16:18

  A kormány a közösségi közlekedés működésének finanszírozására újabb 7 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít a költségvetésből a fővárosnak - nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek kedden.

 • Szegeden jut egy főre a legtöbb napenergia

  Szegeden jut egy főre a legtöbb napenergia

  2013. 09. 23. 18:08

  A magyar nagyvárosok között Szegedi épületek haszálják fel a legnagyobb arányban a napenergiát, ezt aranyéremmel jutalmazták.

 • A ház adóssága miatt eladhatatlanok a lakások

  A ház adóssága miatt eladhatatlanok a lakások

  2013. 09. 23. 08:26

  Egyre több társasházról derül ki, hogy különböző okok miatt az elmúlt években tetemes adósságot halmoztak fel, ami tovább fékezi az ingatlanpiacot.

 • Autóval felejtse el az Andrássy utat!

  Autóval felejtse el az Andrássy utat!

  2013. 09. 21. 06:24

  A fővárosi autómentes hétvége, a Nemzeti Vágta, az MVM Energia Futam és az operaház szezonnyitója miatt is jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani szombaton és vasárnap Budapesten

 • Pár ezer forintot rá kell szánnia a fűtés beindítására

  Pár ezer forintot rá kell szánnia a fűtés beindítására

  2013. 09. 18. 16:35

  Jön a cidri, lassan be kell kapcsolni a fűtést. De előtte még nem árt, ha egy szerelővel átnézetjük a gázkonvektort, vagy a kazánt. Akkor is, ha ez nem minden évben kötelező. Bár nem ingyen van, de megtérülhet az ára.

 • Amit minden új lakásvásárlónak meg kell tennie

  Amit minden új lakásvásárlónak meg kell tennie

  2013. 09. 18. 10:56

  Nem feltétlenül a festés az egyetlen dolog az, amit beköltözés után az új lakástulajdonosoknak otthonukban végre kell hajtaniuk. Praktikus tanácsok, melyeket lakásvásárlás után érdemes megfogadni és ellenőrizni, hogy később ne legyenek komolyabb gondok.

 • Facebookos nyereményjátékkal árulja lakását egy magyar pár

  Facebookos nyereményjátékkal árulja lakását egy magyar pár

  2013. 09. 17. 14:53

  Egy budapesti pár facebookos alkalmazás segítségével próbálja minél nagyobb körben hirdetni eladó lakását. Az alkalmazást használók közt pénznyereményeket is kisorsolnak.

 • Jól pörög az ingatlanpiac a megyében

  Jól pörög az ingatlanpiac a megyében

  2013. 09. 16. 12:30

  Továbbra is Győr-Moson-Sopron megyében a legdinamikusabb a lakóingatlan-piac az ország 19 megyéje közül.

 • Így űzd ki az állatszagot otthonról!

  Így űzd ki az állatszagot otthonról!

  2013. 09. 16. 09:10

  Sokak számára rémálom egy kutya vagy macska a lakásban, aki viszont egy fedél alatt lakik a kedvenceivel, máshogy el sem tudná képzelni az életét. Az viszont biztos, hogy több munka egy állatos háztartásban takarítani, és a vészhelyzetek elhárítása sem olyan egyszerű. Segítünk: mutatunk pár olcsó, házi módszert.

 • Mutatjuk, hol adja el most a lakását!

  Mutatjuk, hol adja el most a lakását!

  2013. 09. 13. 13:28

  Az ingatlanpiacon a vidéki ingatlanpiaci rangsorok és mutatók nem változtak, de a fővárosban több helyen is megborult az eddigi sorrend. Mostantól Erzsébetváros a nyerő!

 • Péntek 13…....

  Péntek 13…....

  2013. 09. 13. 11:24

  Bár a babona eredete nem ismert egyértelműen, péntek 13-át rengetegen szerencsétlen napnak tartják. Egyesek nem mozdulnak ki az utcára, nem ülnek autóba vagy repülőgépre ezen a napon, mások viszont egyáltalán nem törődnek vele. Akadnak olyanok is, akiket már a 13-as szám önmagában is rettegésbe ejt, ezt a fóbiát triskaidekafóbiának nevezik. A 13-as számmal szemben tanúsított aggodalom olyannyira elterjedt, hogy az Egyesült Államokban például „kihagyják” a felhőkarcolókból a tizenharmadik emeletet, de a Forma1-es autóversenyekben és több olimpiai sportágban – például a triatlonban – sem találkozunk a 13-as rajtszámmal. Valóban van félnivalónk, ha egy hónap 13. napja péntekre esik? A statisztikák azt mutatják, hogy igen.

 • A hullámtérben élőkre hárítanák a mobilgát költségeit

  A hullámtérben élőkre hárítanák a mobilgát költségeit

  2013. 09. 12. 10:25

  Az ingatlantulajdonosokra háríthatnák az önkormányzatok a hullámtérben lévő területeket védő gátak építési költségét.

 • „Selejt szénmonoxidmérők” Sokan nem is sejtik, hogy nagy baj lehet

  „Selejt szénmonoxidmérők” Sokan nem is sejtik, hogy nagy baj lehet

  2013. 09. 11. 08:04

  A lakások szénmonoxidszintjét mérő készülékek egyharmada selejt, megvásárlóik pedig hamis biztonságérzetben élnek. Ezt állapította meg egy szaklap kérésére készült szakértői vizsgálat. Pedig manapság a légmentesen lezárt lakóterekben többszörösére nőtt a szénmonoxid visszaáramlás veszélye a nyílt égésterű készülékekből, így nagy szükség lenne megbízható riasztókra.

 • Luxusotthonná alakították a mező közepén vájt menedéket

  Luxusotthonná alakították a mező közepén vájt menedéket

  2013. 09. 09. 07:59

  A bunkerlakás, ami korábban háborús megfigyelőállásként működött, a világ legszebb lakása - legalábbis így látja Elizabeth Strutton, a tulajdonos.

 • Érintőképernyős automatákkal erősít a BKK

  Érintőképernyős automatákkal erősít a BKK

  2013. 09. 05. 11:33

  Háromszáz új, korszerű jegy- és bérletautomatát állít Budapesten a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 • Ilyen lesz a vasút a Balaton északi partján

  Ilyen lesz a vasút a Balaton északi partján

  2013. 09. 04. 15:05

  A szakértők szerint villamosítani kellene a vasutat.

 • A Csepel-sziget ingatlanpiaca

  A Csepel-sziget ingatlanpiaca

  2013. 09. 04. 11:21

  Jó közlekedés, alacsony ingatlanárak, csendes utcák. Ez a Csepel-sziget, melyről azonban tudni kell, hogy itt ingatlant főleg azok keresnek, akiknek már van kapcsolódási pontjuk hozzá. Vevők elsősorban azokból lesznek a Csepel-sziget ingatlanpiacán, akik vagy ott laknak, vagy ott laktak valaha - magyarázta Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője.

 • Nagy biznisz a lakáskiadás

  Nagy biznisz a lakáskiadás

  2013. 09. 03. 14:21

  Sokan felfedezték már a lehetőséget, hogy érdemesebb külföldieknek, pár napra kiadni a lakást vagy a szobát, mint albérlőt fogadni. Sokkal jobban lehet vele ugyanis keresni.

 • Szüreti felvonulás és jótékonysági bál Siófokon

  Szüreti felvonulás és jótékonysági bál Siófokon

  2013. 09. 02. 20:29

  Szeptember 28-án immár hetedik alkalommal indul útnak a színes menet.

 • Kazánmustra: csak tízévente lesz kötelező

  Kazánmustra: csak tízévente lesz kötelező

  2013. 08. 30. 16:11

  Módosul a gázkazánok biztonsági felülvizsgálatának periódusa, öt év helyett tízévente kel csak elvégeztetni.

 • Többet törlesztettünk, mint amennyi hitelt felvettünk

  Többet törlesztettünk, mint amennyi hitelt felvettünk

  2013. 08. 30. 12:11

  A háztartások júliusban a szezonálisan nem igazított adatok szerint forintban több hitelt vettek fel, mint törlesztettek, devizában azonban nettó hiteltörlesztők voltak. Az előző hónaphoz képest forint- és devizabetéteik állománya is mérséklődött - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

 • 7 hónap 48 milliárd - ennyit hoztak az ingatlanbefektetők

  7 hónap 48 milliárd - ennyit hoztak az ingatlanbefektetők

  2013. 08. 29. 13:55

  Július végéig 163 millió euró (48 milliárd forint) befektetés érkezett a magyarországi kereskedelmi ingatlanpiacra, nagy része az intézményi szektorból.

 • A budapestiek többsége a hajléktalanok kitiltása ellen

  A budapestiek többsége a hajléktalanok kitiltása ellen

  2013. 08. 29. 09:56

  A fővárosiak 45 százaléka szerint a tiltás nem megoldás a problémára, de erősen megosztottak a szavazók a témával kapcsolatban – derül ki a Policy Solutions politikai elemző intézet 2013 júliusában készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

 • Százmilliárdokat kapnak a devizahitelesek

  Százmilliárdokat kapnak a devizahitelesek

  2013. 08. 27. 16:14

  Hitelforintosítás, kamattámogatás és árfolyamgát is lehet a csomagban.

 • Mégis lesz tűzijáték a Balatonnál

  Mégis lesz tűzijáték a Balatonnál

  2013. 08. 27. 07:46

  Alsóörsön és Csopakon pótolják az augusztus 20-án elmaradt tűzijátékot.

 • Telt ház volt a hosszú hétvégén a Balcsin

  Telt ház volt a hosszú hétvégén a Balcsin

  2013. 08. 21. 07:39

  Telt házzal üzemeltek a balatoni szállások az ünnepi hosszú hétvégén a Magyar Nemzet szerdai összeállítása szerint.

 • Megőrül a közlekedés augusztus 20-án

  Megőrül a közlekedés augusztus 20-án

  2013. 08. 16. 13:09

  Segítünk, hogy ne tévedjen el Budapesten!

 • Nőtt a nem teljesítő jelzáloghitelek aránya

  Nőtt a nem teljesítő jelzáloghitelek aránya

  2013. 08. 16. 10:16

  A beharangozott "sorsdöntő" devizaadós-perek pszichikai hatása is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az elmaradó törlesztések nyomán a nem teljesítő (NPL) jelzáloghitelek aránya 17,6 százalékról 18,3 százalékra emelkedett, ezen belül a devizaalapú jelzáloghitelek esetében 21,2 százalékra futott az NPL-mutató - írja a Napi Gazdaság.

 • Csütörtöktől lehet pályázni házfelújításra

  Csütörtöktől lehet pályázni házfelújításra

  2013. 08. 14. 13:46

  Több mint 830 millió forint támogatásra lehet pályázni csütörtöktől társasházak energetikai felújításához. Vigyázat, az adatlap módosult. Ha szigetelnék a házat, megmondjuk, mi lehet a legjobb megoldás.

 • Számos Andrássy úti ingatlan kapott műemléki védelmet

  Számos Andrássy úti ingatlan kapott műemléki védelmet

  2013. 08. 14. 11:40

  Országszerte több ingatlan műemlékké nyilvánításáról döntött a Belügyminisztérium. A döntés az épített kulturális értékek állagának megóvása mellett nyilvánvalóan több célt is szolgál.

 • Augusztus 20-ig már aligha jut le a Balatonra

  Augusztus 20-ig már aligha jut le a Balatonra

  2013. 08. 12. 13:48

  Szédítő tempóban kapkodják el a balatoni szállásokat, foglaljon most, ha nem akar teljesen lemaradni!

 • Dugig van a Balaton: nincs több "zimmer frei"

  Dugig van a Balaton: nincs több "zimmer frei"

  2013. 08. 09. 09:33

  A Napi Gazdaság írása szerint húsz éve nem volt példa arra, hogy a balatoni utazási irodák, szállásközvetítők kiadó szobákat keressenek a Balatonon a főszezon közepén.

 • A magyar tenger legjobb strandjai

  A magyar tenger legjobb strandjai

  2013. 08. 07. 11:40

  Megmutatjuk, szerintünk melyek a legjobb strandok a Balaton körül!

 • Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

  Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

  2013. 08. 06. 16:33

  Zene, tánc, szórakozás és kikapcsolódás. Ezek a jelzők mind illenek a Bor és Kenyér Ünnepére, mely 2013. augusztus 16-20. között kerül megrendezésre Siófokon a Rózsakertben.

 • 29 fokos a Balaton

  29 fokos a Balaton

  2013. 08. 06. 10:09

  Száz centi alá esett a Balaton vízszintje: jelenleg 99 cm az átlag de egyre csak sekélyebb lesz. Emellett már kora reggel 29 fokos volt a tó vize, ezt az értéket Siófoknál mérték.

 • Meghosszabbították a hőségriadót: lassan felforr a Balaton

  Meghosszabbították a hőségriadót: lassan felforr a Balaton

  2013. 08. 05. 11:37

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban folytatódik a kánikula, sőt, tovább erősödik a felmelegedés.

 • Itt hűsölhet Budapesten - ennyiért

  Itt hűsölhet Budapesten - ennyiért

  2013. 08. 03. 07:39

  Iszonyú meleg lesz, emiatt valószínűleg még azok is elgondolkodnak a strandoláson, akik egyébként messziről elkerülik a vizet. A budapesti strandokat, gyógyfürdőket vettük sorra.

 • Kik vesznek ma családi házat?

  Kik vesznek ma családi házat?

  2013. 08. 02. 14:25

  Hát, akik megengedhetik maguknak! – jöhetne a frappáns válasz. Tényleg, kicsit komolyabban végig gondolva a kérdést, mi van a családi házak piacán?

 • A Balatonra csábítja a németeket a Die neue Frau magazin

  A Balatonra csábítja a németeket a Die neue Frau magazin

  2013. 08. 01. 11:08

  A tavalyi Budapest-cikk után a mostani 4 oldal főleg a Balaton felfedezésére buzdítja a németeket.

 • Áll a belvárosi lakáspiac, menekülnek a közvetítők

  Áll a belvárosi lakáspiac, menekülnek a közvetítők

  2013. 07. 30. 11:06

  Aki mostanában belefutott néhány nagyobb ingatlanos cég elemzésébe, mely a belvárosi ingatlanpiaci lehetőségeket taglalta, azt hiheti, hogy a válság után végre beindult a mozgás, s akár még bérbeadási céllal is megéri ingatlant vásárolni a belső kerületekben. A helyzet azonban közel sem ilyen reménykeltő - hívta fel a figyelmet Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője.

 • Siófok felkészült a hétfői hőségcsúcsra

  Siófok felkészült a hétfői hőségcsúcsra

  2013. 07. 26. 17:02

  Mivel az előrejelzések szerint hétfő délután a hőmérséklet megközelítheti a 40 fokot, Siófok önkormányzata rendkívüli intézkedésekkel igyekszik megóvni a városba érkező több tízezer turista és a helyiek egészségét - írta pénteken a Siofok.hu.

 • Most vegyen lakást, mi megmondjuk, hol!

  Most vegyen lakást, mi megmondjuk, hol!

  2013. 07. 26. 13:01

  Akinek maradt egy kis forgatható pénze, ne várjon tovább az ingatlanvásárlással. A lakásárak soha nem látott mélységben járnak.

 • Pang a belvárosi ingatlanpiac - félrevezetőek az optimista nyilatkozatok

  Pang a belvárosi ingatlanpiac - félrevezetőek az optimista nyilatkozatok

  2013. 07. 25. 07:11

 • Forróság lesz a Balatonon is

  Forróság lesz a Balatonon is

  2013. 07. 24. 10:03

  Aki teheti csobbanjon egy nagyot a Balcsiban, hiszen ott is forró, 30 fok körüli, esőmentes nap ígérkezik.

 • A nyugati fiatalok imádják a Balatont

  A nyugati fiatalok imádják a Balatont

  2013. 07. 22. 17:04

  A német bloggerek csupa jókat mondanak rólunk.Újra felfedezik a Balatont a nyugati fiatalok.

 • Tűzgyújtási tilalom a Balatonnál

  Tűzgyújtási tilalom a Balatonnál

  2013. 07. 22. 16:18

  Tilos a tűzgyújtás hétfőtől Zala megye Balaton-parti szakaszán és a tó észak-nyugati térségében lévő településeken.

 • Irány a strand!

  Irány a strand!

  2013. 07. 20. 10:31

  A Balaton Siófoknál 25 fokos.

 • Egész nyáron Kultkikötő Balatonföldváron

  Egész nyáron Kultkikötő Balatonföldváron

  2013. 07. 19. 08:15

  Kern András koncertje és a Jadviga párnája című zenés színpadi játék szerepel pénteken és szombaton a Kultkikötő - Balatonföldvári Szabadtéri Színház műsorán, amelyen a színházi előadások és koncertek mellett filmek, stand-up produkciók és gyerekprogramok is megtalálhatóak.

 • Fokozódik a hőség

  Fokozódik a hőség

  2013. 07. 18. 10:12

  Ma is napos idő várható, bár északon, északkeleten kialakulhatnak gomolyfelhők, míg keleten fátyolfelhő szűrheti meg a napsugarakat.

 • Zavartalan napsütés és nyári meleg

  Zavartalan napsütés és nyári meleg

  2013. 07. 17. 10:19

  Igazi strandolóidő! Eső sehol nem várható, szinte zavartalan, verőfényes napsütésnek örülhetünk egész nap.

 • Változhat a szomszédjog

  Változhat a szomszédjog

  2013. 07. 16. 12:16

  Egy most készülő törvény kizárná, hogy az ingatlan tulajdonosa a szomszédságában végzett zavaró tevékenység megtiltását vagy korlátozását kérje, ha azt a jogszabályoknak megfelelően, hatósági engedély alapján folytatják.

 • Megújul a Budai Vár – de mi lesz a fesztiválokkal?

  Megújul a Budai Vár – de mi lesz a fesztiválokkal?

  2013. 07. 15. 13:25

  Tudjuk, hogy számos beruházás vár Budapestre: novemberre teljesen megújulnak a Budavári Palota keleti támfalai, így pénteken megindul a munka több falszakaszon.

 • Esős nap a Balatonon

  Esős nap a Balatonon

  2013. 07. 15. 08:56

  Ma leginkább felhős égre tekinthetünk fel a Balaton-parton is. Bármikor kialakulhat zápor, zivatar.

 • Klasszikus mozdony pöfög a Győr-Siófok fürdősvonat élén

  Klasszikus mozdony pöfög a Győr-Siófok fürdősvonat élén

  2013. 07. 12. 10:20

  A Balatonhoz igyekvő utasokat a „Púpos” becenévre keresztelt mozdony szállítja, az északi partra pedig visszatért egy régi kor képviselője, a „Nohab” lokomotív. Ön kipróbálta már a fürdős vonatot?

 • Egy meleg nap hűvös reggele

  Egy meleg nap hűvös reggele

  2013. 07. 12. 07:49

  Ma reggel felfrissül a levegő, hiszen csak 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk. A csúcshőmérséklet 26 fok körül alakul.

 • Ismét elhalasztották a 31. Balaton-átúszást

  Ismét elhalasztották a 31. Balaton-átúszást

  2013. 07. 11. 12:39

  A várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt ezen a hétvégén sem rendezik meg a 31. Balaton-átúszást, amelyet a jövő szombatra halasztottak.

 • Marad a kellemes nyári meleg

  Marad a kellemes nyári meleg

  2013. 07. 10. 09:44

  Ma is 30 fok körüli értékeket mérhetünk.

 • Forró nap vár ránk a Balatonon

  Forró nap vár ránk a Balatonon

  2013. 07. 09. 09:35

  Esőmentes, kánikulai nap: ezt ígérik mára az időjósok a Balaton-partra.

 • Ilyen idő lesz ma a Balatonon

  Ilyen idő lesz ma a Balatonon

  2013. 07. 08. 08:21

  Irány a strand! Eső nem valószínű, meleg, napos idő annál inkább.

 • Megújuló vasútvonalak a Balaton déli partján

  Megújuló vasútvonalak a Balaton déli partján

  2013. 07. 05. 14:04

  A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a Balaton déli part vasútvonal rekonstrukciójának keretében teljes egészében korszerűsíti és átépíti a Lepsény-Szántód-Kőröshegy vasútvonalat, amelyen várhatóan 2015 nyarától a jelenlegi óránkénti 80, illetve jelentős hosszban 60 kilométeres helyett 100 kilométeres sebességgel közlekednek majd a vonatok.

 • Módosul a földhasználati jog szabályozása

  Módosul a földhasználati jog szabályozása

  2013. 07. 04. 10:40

  Az új Ptk. megszünteti a föld és az épület tulajdonának kötelező egységét kimondó főszabályt, és a jövőben a tulajdonos a földdel és a rajta álló felépítménnyel egymástól függetlenül, szabadon rendelkezhet.

 • Szép nyári nap

  Szép nyári nap

  2013. 07. 02. 08:29

  Napos időre számíthatunk, eső sehol sem lesz.

 • Zavartalan nyári napsütés

  Zavartalan nyári napsütés

  2013. 07. 01. 08:23

  Mérsékelten meleg, kellemes nyári idő lesz. Eső nem várható.

 • Kitelepítések a Szentendrei-szigeten - fertőzés- és belvízveszély

  Kitelepítések a Szentendrei-szigeten - fertőzés- és belvízveszély

  2013. 06. 28. 14:52

  A belvíz miatt 21 embernek el kellett hagynia az ingatlanját csütörtökön Szigetmonostoron - tájékoztatott Molnár Zsolt polgármester. A Szigetmonostorhoz tartozó Horány 44 ingatlanját - főleg üdülőket - érinti a belvíz, amely miatt 21 embernek kellett kiköltöznie. Közülük hárman vették igénybe a megnyitott befogadóhelyet, a többiek rokonoknál, ismerősöknél kaptak szállást.

 • Elzárták a gázt fővárosi társasházakban

  Elzárták a gázt fővárosi társasházakban

  2013. 06. 27. 08:22

  2500 lakásban szüneteltetik a szolgáltatást a vezetékfelújítás elmaradása miatt.

 • Irány Balatonlelle-Rádpuszta!

  Irány Balatonlelle-Rádpuszta!

  2013. 06. 25. 14:51

  Magyar Borok Pincéje, rendezvényház, sportpályák és lovaspálya is épül a balatonlellei Rádpusztán, amelynek jövő év végéig történő kiemelt turisztikai központtá fejlesztéséhez 460 millió forint uniós támogatást sikerült nyerni.

 • Keddtől így járnak a vonatok Győr és a főváros között

  Keddtől így járnak a vonatok Győr és a főváros között

  2013. 06. 24. 15:47

  Az árvíz miatt karbantartásra szorult a vasúti pálya, azért Győr és Budapest között a vasúti közlekedés menetrendje is felborult.

 • Bírságra számíthat, akinél parlagfüvet látnak!

  Bírságra számíthat, akinél parlagfüvet látnak!

  2013. 06. 24. 09:24

  A Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda felhívja a tulajdonosok és a földhasználók figyelmét, hogy ingatlanjukon időben végezzék el gyommentesítést, melynek határideje; július 1. Ha ezt követően parlagfűvel fertőzött területet találnak, kényszerkaszálást rendelhetnek el. A munkálatok költsége a tulajdonost terheli, a hatóság pedig bírságot szab ki.

 • Mikrolakás, a spórolás netovábbja

  Mikrolakás, a spórolás netovábbja

  2013. 06. 23. 09:11

  Az amerikai nagyvárosokban sokan választják a garzont, vagy ottani nevén a mikrolakást. Ami vonzóvá teszi ezeket az ingatlanokat az központi fekvésük és az alacsony lakbér. De mit kapnak mindezért cserébe a lakók?

 • Lakásfelújítás: hogyan válasszunk kivitelezőt? Mire figyeljünk?

  Lakásfelújítás: hogyan válasszunk kivitelezőt? Mire figyeljünk?

  2013. 06. 20. 10:23

  Egy felújított lakás mindig jobb életminőséget jelent. A pénzünk viszont általában kevés, ezért mérlegelni kell, hogy belevágjunk-e egy felújításba, és kit bízzunk meg a munkával. Ebben próbálunk segíteni néhány jó tanáccsal.

 • Több pénz jut a balatoni szúnyogirtásra az idén

  Több pénz jut a balatoni szúnyogirtásra az idén

  2013. 06. 20. 07:00

  Az idén a korábbinál több pénz, 100 millió forint áll rendelkezésre a balatoni szúnyogirtásra és a térség lárvatenyésző helyeiről készült térképeinek frissítésére - mondta a Balatoni Szövetség titkára szerdán az MTI-nek.

 • A lakáspiac 1,5 százaléka a luxusingatlan

  A lakáspiac 1,5 százaléka a luxusingatlan

  2013. 06. 17. 15:04

  Az országos lakáspiac alig másfél százalékát teszik ki a luxusingatlanok, a családi házaknál a 300, a lakásoknál pedig a 100 millió forint fölötti áron kínált ingatlanok tartoznak ide – közölte az egyik hazai ingatlanpiaci szereplő.

 • A PSZÁF tanácsai az árvízzel érintett ingatlanok károsultjainak

  A PSZÁF tanácsai az árvízzel érintett ingatlanok károsultjainak

  2013. 06. 14. 11:06

  A pénzügyi felügyelet azt tanácsolja az árvízzel érintett ingatlanok károsultjainak, hogy amennyiben rendelkeznek lakásbiztosítással, minél hamarabb jelentsék be a biztosítónál a kárt, hogy anyagi segítséget kaphassanak a helyreállításban.

 • Felemás szezonindító a Balatonon

  Felemás szezonindító a Balatonon

  2013. 04. 28. 09:24

  A Balaton északi partján működő strandok többsége már felkészült a nyárias időjárásban érkező vendégekre, a déli parton viszont sok helyen még zárt kapukat találnak a látogatók.

 • Árfolyamgát: van, akinek jól jött a hosszabbítás

  Árfolyamgát: van, akinek jól jött a hosszabbítás

  2013. 04. 08. 16:06

  Úgy tűnik, jó ötlet volt meghosszabbítani az árfolyamgát jelentkezési határidejét.

 • Újpalotára vinné a 7-es buszt a BKK

  Újpalotára vinné a 7-es buszt a BKK

  2013. 03. 14. 10:33

  Átalakítaná a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 7-es és a 33-as buszcsalád közlekedését, összevonnák a 7E és 173E járatokat, és kapacitásbővítést is terveznek.

 • Elérkezett a panelben újrakezdők és a bérlakások korszaka

  Elérkezett a panelben újrakezdők és a bérlakások korszaka

  2013. 03. 04. 11:47

 • Háborús áldozat lehet-e a forint?

  Háborús áldozat lehet-e a forint?

  2013. 01. 28. 10:01

  Egy nemzetközi árfolyamháborúban kérdésessé válhat a 2008 óta lebegő forint-árfolyamrendszer hatékonysága - írja a Napi Gazdaság.

 • Hogyan lehet gyorsabban és jobb feltételekkel eladni egy ingatlant?

  Hogyan lehet gyorsabban és jobb feltételekkel eladni egy ingatlant?

  2013. 01. 15. 15:39

  A Balla Ingatlanirodák összegyűjtötte a legfontosabb 9 pontot, melyet egy eladónak érdemes megtennie, ha magasabb áron, vagy rövidebb idő alatt szeretné értékesíteni az ingatlanát.

 • Minden budapesti vonalon lesz alacsonypadlós busz

  Minden budapesti vonalon lesz alacsonypadlós busz

  2012. 12. 27. 13:56

  Szinte minden buszvonalon lesz alacsonypadlós jármű 2013 január elsejétől, miután az összes, korábban beszerzett használt, de alacsonypadlós busz forgalomba áll a BKV-nál - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 • Tovább él az árfolyamgát

  Tovább él az árfolyamgát

  2012. 12. 19. 14:48

  Kitolták az árfolyamgát-igénylés határidejét tavaszig. Kérdés, ettől lesz-e több jelentkező a programra?

 • Itt az új állami lakáshitel

  Itt az új állami lakáshitel

  2012. 12. 17. 12:17

  Jelentősen bővítette a kamattámogatott lakáskölcsönzés kedvezményeit a kormány. Haladékot kaptak a hátralékosak.

 • Itt az árfolyamgát-dömping

  Itt az árfolyamgát-dömping

  2012. 12. 12. 19:25

  De mit is jelent az, hogy december 31-ig lehet élni az árfolyamgát lehetőségével? Halaszthatjuk akár szilveszter napjára is?

 • Huszonkét év óta először: a kormány 10 %-kal csökkenti a gáz- és villanyárakat

  Huszonkét év óta először: a kormány 10 %-kal csökkenti a gáz- és villanyárakat

  2012. 12. 10. 10:25

  A döntés végleges, és minden háztartást, tehát a lakossági fogyasztókat egyformán érinteni fogja.

 • A felét is elengedik a devizahitelnek a menekülő bankok

  A felét is elengedik a devizahitelnek a menekülő bankok

  2012. 12. 03. 17:30

  A kisebb bankok súlyos összegeket engednek el az azonnal végtörlesztő devizaügyfeleknek.

 • Makacskodik az új metró

  Makacskodik az új metró

  2012. 12. 03. 09:40

  Többször lefagy, megáll az új Alstom szerelvény, amelyből egyelőre csak néhány fut az Örs vezér tere és a Déli pályaudvar között – tudta meg a Blikk.

 • Központi akarat az utcák nevéről

  Központi akarat az utcák nevéről

  2012. 11. 26. 15:00

  Nemsokára a főváros hatásköre lehet a budapesti közterületek elnevezése. Az utcanévtáblák kihelyezése, a karbantartás és a pótlás marad kerületi feladat.

 • Új tipp arra, hogyan fizetheti olcsóbban devizahitelét

  Új tipp arra, hogyan fizetheti olcsóbban devizahitelét

  2012. 11. 20. 17:00

  A devizaalapú jelzáloghitelesek új segítséget kaptak: akár adókedvezménnyel is törleszthetik a hitelüket. A tandíjfizetéshez, idősgondozáshoz, közüzemi díjak fizetéséhez is lehet majd adókedvezményt kapni.

 • Éjszakai özönvíz Kispesten

  Éjszakai özönvíz Kispesten

  2012. 11. 18. 08:59

  Csőtörés volt szombat éjjel a kispesti lakótelepen a Dobó Katica és a József Attila utca kereszteződésében. A víz 20-40 centiméter magasan elárasztotta a környező utcákat.

 • Az árfolyamgát miatt aggódik a PSZÁF

  Az árfolyamgát miatt aggódik a PSZÁF

  2012. 11. 06. 15:41

  Pár hónap, és elillan a lehetőség!

 • Jövőre eljön a fejlesztések ideje

  Jövőre eljön a fejlesztések ideje

  2012. 10. 31. 12:22

  Jövőre több nagy, korábban támogatásban részesített beruházás megvalósítása indul el Magyarországon, és jelentősen nő az állami beruházások mértéke is. Ezt válaszolta a parlament honlapján is elérhető irásában Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Kiss Péter (MSZP) kérdésére.

 • 12,5 milliárdra perlik Budapestet a CET miatt

  12,5 milliárdra perlik Budapestet a CET miatt

  2012. 10. 12. 10:41

  Beperli a CET beruházója, a Porto Investment a fővárost a szerződés szerint járó teljes összegre és kamataira, összesen 12,5 milliárd forintra, mert Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a cég szerint nem tett semmit a viták rendezése érdekében.

 • Az inflációt követik a lakbérek a fővárosban

  Az inflációt követik a lakbérek a fővárosban

  2012. 10. 03. 12:33

  Egységesen 3,9 százalékos emelkedésre számíthatnak a bérlők 2013. január 1-jétől.

 • Drágábbak a lakáshitelek, mégis nagy az érdeklődés

  Drágábbak a lakáshitelek, mégis nagy az érdeklődés

  2012. 09. 28. 11:47

  Az alapkamat-csökkentés előtt nem volt nagy javulás a kamatokban.

 • Egyre több építőipari cégnek közeleg a vég

  Egyre több építőipari cégnek közeleg a vég

  2012. 09. 25. 11:18

  Az augusztusi adatokban nem volt tetten érhető az ágazat válsága, de ettől még a kilátások rendkívül borúsak.

 • Mikor áll meg az építőipar mélyrepülése?

  Mikor áll meg az építőipar mélyrepülése?

  2012. 09. 24. 15:00

  "A jövő építőipara" címmel konferenciát rendeznek szeptember 28-án Szegeden,  amelyen a szakma képviselői az ágazat kitörési pontjait igyekeznek megtalálni.

 • Több mint egymilliárdba kerül a CET helyreállítása

  Több mint egymilliárdba kerül a CET helyreállítása

  2012. 09. 18. 17:07

  Az index.hu információi szerint a fővárosnak még bruttó 1,2-2 milliárd forintot kell költenie a Duna-parti CET-épületegyüttesre az építkezés befejezéséhez. A Fővárosi Közgyűlés múlt csütörtökön zárt ülésen tárgyalta az erről szóló előterjesztést.

 • Ezért fizethet Ön mégiscsak többet az árfolyamgát miatt

  Ezért fizethet Ön mégiscsak többet az árfolyamgát miatt

  2012. 09. 12. 08:12

  Ha olcsóbb lesz a svájci frank, évekig többet fizethet sok árfolyamgátas, mint azok, akik nem vették igénybe az állami segítséget. Elmagyarázzuk, miért.

 • Euróválság fenyegeti az EU-t?

  Euróválság fenyegeti az EU-t?

  2012. 09. 10. 09:09

  Az euróövezeti válság most már az Európai Unió egészét veszélyezteti, és ha az euró szétesik, akkor Európa rosszabb helyzetbe kerülne, mint a valutaunió előtt volt - mondta a Financial Timesnak Soros György, aki kemény bírálattal illette az euróval kapcsolatos német politikát.

 • Autós-motoros demonstráció pénteken

  Autós-motoros demonstráció pénteken

  2012. 09. 06. 09:25

  Forgalomlassítással és egyperces dudaszóval készül a Magyar Szociális Fórum.

 • Péntektől már az új metrón utazhatunk

  Péntektől már az új metrón utazhatunk

  2012. 09. 06. 09:05

  Péntek délelőtt áll forgalomba az első Alstom-szerelvény. Ezután havonta két-három új metrókocsival bővül a flotta.

 • Megvan-e még Pest Rózsadombjának régi presztízse?

  Megvan-e még Pest Rózsadombjának régi presztízse?

  2012. 09. 04. 22:29

  Zugló továbbra is hívószó az ingatlanvásárlók számára. Aki egy kis csendre, zöldre vágyik Pesten, de közel maradna a belvároshoz, az elsősorban a XIV. kerületet veszi számításba, miközben tisztában kell lennie azzal is, hogy a környező kerületek átlagáraihoz képest magasabb összeget kell ezekért az előnyökért fizetnie. Ugyanakkor a legenda és a valóság nem teljesen fedi egymást, ami olykor kellemetlenül érheti az érdeklődőket.

 • Még mindig vonzó a Csepel-sziget

  Még mindig vonzó a Csepel-sziget

  2012. 09. 04. 22:27

 • Rendőröket vitt Pintér Miskolcra

  Rendőröket vitt Pintér Miskolcra

  2012. 09. 03. 19:31

  Új munkalehetőséget is ígért, a város polgármesterével együtt.

 • Megvan a pénz az 5-ös metróra

  Megvan a pénz az 5-ös metróra

  2012. 08. 25. 07:28

  Megvan a pénz a főváros 2014-től indítandó közlekedési fejlesztéseinek előkészítésére, a több milliárd forintos támogatásról már megkötötte a szerződést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) - írja a Magyar Nemzet.

 • Fellobbant négy hegycsúcson a paralimpiai láng

  Fellobbant négy hegycsúcson a paralimpiai láng

  2012. 08. 22. 18:00

  Egyszerre négy brit hegycsúcsra vittek fáklyát az egy hét múlva kezdődő londoni paralimpia tiszteletére.

 • Haladékot kérnek a görögök

  Haladékot kérnek a görögök

  2012. 08. 22. 10:23

  Állítják, a hosszabb idő nem jelent automatikusan több pénzt.

 • 9 hasznos tanács ingatlan eladásához

  9 hasznos tanács ingatlan eladásához

  2012. 08. 21. 13:00

 • Lezárták a Batthyány téri metró- és HÉV-állomást

  Lezárták a Batthyány téri metró- és HÉV-állomást

  2012. 08. 20. 21:43

  Biztonsági okokból egyelőre lezárták a Batthyány téri metró- és HÉV-állomást - közölte a hétfő esti tűzijáték idején a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 • Nagy bulin aludt ki az olimpia lángja

  Nagy bulin aludt ki az olimpia lángja

  2012. 08. 13. 01:02

  A hivatalos záróünnepséggel véget értek a XXX. nyári olimpiai játékok. London felcsavarta a szőnyeget.

 • Csak óvatosan az árfolyamgáttal!

  Csak óvatosan az árfolyamgáttal!

  2012. 08. 08. 13:00

  Egyes bankok brutális kamatokkal "egészítik ki" az árfolyamgátat - hívja fel a figyelmet az azénpénzem.hu pénzügyi blog.

 • Orbán segítségét kérik a panelprogramosok

  Orbán segítségét kérik a panelprogramosok

  2012. 08. 07. 06:32

  Orbán Viktor közbenjárását kérte nyílt levelében a Panel Érdekképviseleti Egyesület, hogy a panelprogramban több mint két éve benyújtott pályázatok kapjanak végre támogatást az új Széchenyi Terv zöld beruházási rendszer panel alprogramjának keretében - írja a Napi Gazdaság és a Népszava.

 • Év végén jönnek a 4-es metró szerelvényei

  Év végén jönnek a 4-es metró szerelvényei

  2012. 08. 06. 07:44

  Többéves csúszás után, 2014 első negyedévében megkezdődhet a próbaüzem ? írja a Napi Gazdaság.

 • Törlesztésből megtakarítás születhet

  Törlesztésből megtakarítás születhet

  2012. 08. 05. 14:13

  A jól eleresztettek kétszer nyertek a végtörlesztésen: olcsón kijöhettek a hitelből, és most még megtakarításra is futja nekik.

 • Már a lakótelepeket is locsolják a hőség miatt

  Már a lakótelepeket is locsolják a hőség miatt

  2012. 08. 03. 11:22

  Locsolják a főváros fő- és tömegközlekedési útvonalait, a lakótelepeket, valamint megnyitják az ivókutakat a hőség miatt.

 • Nagy a baj az ingatlanpiacon

  Nagy a baj az ingatlanpiacon

  2012. 07. 29. 11:13

  Az idei első félévben 85 millió eurót tett ki a magyar piacon az ingatlanbefektetési forgalom. Az év egészében elérheti a 300-350 millió eurót, de ez csupán fele a múlt évi forgalomnak - közölte a CBRE ingatlan-tanácsadó.